Hvordan Endre Revet Penger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Endre Revet Penger
Hvordan Endre Revet Penger

Video: Hvordan Endre Revet Penger

Video: Hvordan Endre Revet Penger
Video: Hva skjer på Høyres nachspiel? 2024, April
Anonim

Penger med varierende grad og typer skade kan byttes i hvilken som helst bank i Russland. Russiske rubler endres helt gratis i ethvert bankvindu. Og du må betale for utveksling av en dollarregning.

Hvordan endre revet penger
Hvordan endre revet penger

Bruksanvisning

Trinn 1

Den skadede sedelen må beholde minst 55% av det opprinnelige området. Denne bestemmelsen gjelder ikke bare for revne penger, men også for vasket, brent osv. Sedlenes ekthet bestemmes ved hjelp av spesialutstyr som ligger i hver bank. Hvis du ved et uhell rev en seddel, kan du lime den og bytte den mot en ny. Det spiller ingen rolle hvor mange deler den vil bestå av. Kanskje til og med fra to forskjellige sedler med samme valør, men med en obligatorisk betingelse: ett eller flere fragmenter må tilhøre samme seddel og oppta minst 55% av sitt opprinnelige areal.

Steg 2

I noen tilfeller vil det være nødvendig med en detaljert undersøkelse. Så, i stedet for bytte, blir den ødelagte sedelen sendt til den regionale avdelingen til Sentralbanken i Russland. Hvis du har en konto i denne eller en hvilken som helst forretningsbank, så vil pengene med et vellykket resultat av undersøkelsen gå til den. Du må skrive en uttalelse som angir passopplysningene, telefonnummeret, nummeret og benevnelsen på den skadede sedelen. Som regel tar eksamen ikke mer enn en uke og er gratis. Oppdagelse av forfalskede penger er straffet etter lov.

Trinn 3

Når det gjelder dollar, er byttingen en del av bankvirksomheten. Avhengig av bankens policy kan du bli nektet å veksle utenlandsk valuta eller bli bedt om en kommisjon for denne prosessen på mellom 3% og 10% av den nominelle verdien av sedelen. Å endre eller ikke endre er opp til bankene selv, siden hver av dem er avhengige av reguleringen fra Russlands Bank nr. 199-P "Om prosedyren for å gjennomføre kontanttransaksjoner i kredittinstitusjoner på Russlands føderasjon. " I henhold til dette dokumentet er reglene for utveksling av sedler til utenlandske stater utviklet av banker uavhengig. Innkreving av en kommisjon er knyttet til reglene for å akseptere bortskjemte penger ved utstedelse av banker (undersøkelse i utlandet, etc.)

Anbefalt: