Hvordan Volumet På Annonseringsmarkedet I Russland Estimeres

Hvordan Volumet På Annonseringsmarkedet I Russland Estimeres
Hvordan Volumet På Annonseringsmarkedet I Russland Estimeres

Video: Hvordan Volumet På Annonseringsmarkedet I Russland Estimeres

Video: Hvordan Volumet På Annonseringsmarkedet I Russland Estimeres
Video: Hvordan blir vi lurt på nett 2024, Kan
Anonim

Ekspertkommisjonen for foreningen for kommunikasjonsbyråer i Russland (ACAR) har estimert volumet på annonseringsmarkedet for første halvdel av 2012. Alle segmentene, med unntak av reklamepublikasjoner, har vokst sammenlignet med samme periode i fjor.

Hvordan volumet på annonseringsmarkedet i Russland estimeres
Hvordan volumet på annonseringsmarkedet i Russland estimeres

I monetære termer var volumet av annonseringsmarkedet i Russland for første halvår 2012 138 milliarder rubler. (eksklusiv merverdiavgift), som er 13% mer sammenlignet med samme periode i fjor. I henhold til foreløpige data fra analytikere var det forventet en nedgang i aktiv aktivitet hos annonsører i 1. kvartal 2012. Imidlertid, i motsetning til prognoser, økte volumet på annonseringsmarkedet i januar-mars med 14% og utgjorde 61-62 milliarder rubler. (ekskl. mva).

Økningen i reklamekostnadene skyldtes hovedsakelig TV-reklame, som utgjorde 31,1 til 31,6 milliarder rubler. I andre kvartal 2012 viste denne sektoren av reklamemarkedet seg å være mindre vellykket, i denne perioden økte den kun med 6% (og med 8% i hele halvåret).

Markedet for utendørsannonser bremset også opp. I 1. kvartal økte inntektene til annonsører i denne sektoren med 12% (opp til 8-8, 3 milliarder rubler), sammenlignet med samme periode i fjor, og i andre kvartal med 8% (opptil 11 -11, 1 milliard rubler).). Dette skyldes i stor grad forbudet i Moskva mot reklame på byggegarn og bannere.

Til tross for de skeptiske analytikerne i forhold til reklame på radio, økte inntektene til denne sektoren av reklamemarkedet i januar-mars 2012 med 19% og utgjorde 2,4-2,6 milliarder rubler, og i april-juni med 27%, til en verdi av 3, 8 milliarder rubler

Inntektene fra reklame for utgivere av storbymagasiner og føderale magasiner for 1. kvartal endret seg ikke, og for 2. kvartal økte de litt med 2% og utgjorde 2, 8-2, 9 milliarder rubler. Sektoren for reklamepublikasjoner viste et negativt tall - inntekten til eierne gikk ned med 3%.

Den største veksten i volumet på annonseringsmarkedet ble observert i segmentene kontekstuell og mediareklame på internett, på kabel- og satellittkanaler. Volumet av det kontekstuelle internettmarkedsføringsmarkedet i første halvdel av året økte med mer enn 50%. Innendørs reklame utvikler seg raskt (plassering av lyd- og visuell reklameinformasjon i supermarkeder og kjøpesentre).

Anbefalt: