Hvordan Velge En Markedsføringsstrategi

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge En Markedsføringsstrategi
Hvordan Velge En Markedsføringsstrategi

Video: Hvordan Velge En Markedsføringsstrategi

Video: Hvordan Velge En Markedsføringsstrategi
Video: hvordan velge riktig supportleverandør? 2024, Kan
Anonim

En produsent som har satt seg som mål å komme inn på markedet med et nytt produkt eller en ny tjeneste, må forholde seg til mange markedsfaktorer. For å ta hensyn til alle funksjonene i det valgte markedssegmentet, må du ha en spesifikk markedsføringsstrategi. Suksessen med salg vil avhenge av valg av firmaets prioriteringer.

Hvordan velge en markedsføringsstrategi
Hvordan velge en markedsføringsstrategi

Bruksanvisning

Trinn 1

Ta hensyn til at produktet ditt, uansett hvor utmerket det er i forbrukeregenskapene, ikke kan likes av absolutt alle potensielle kjøpere. Forbrukerne skiller seg betydelig ut i smak, preferanser og faktiske behov. Derfor, når du velger en markedsinntrengningsstrategi med et nytt produkt, må du identifisere en klar målgruppe for deg selv.

Steg 2

Hvis selskapet ditt produserer massevis til et bredt utvalg av mellominntektskunder, bør du vurdere en massemarkedsføringsstrategi. Den forutsetter en slik konstruksjon av en reklamekampanje, der informasjon om et produkt blir brakt til et bredest mulig utvalg av forbrukere. Samtidig faller de gruppene som kanskje ikke er interessert i produktene dine, uunngåelig inn i produsentens interessesfære. Fordelen med massemarkedsføring er at den ikke krever en detaljert undersøkelse av etterspørselsstrukturen i forbrukermiljøet.

Trinn 3

Bruk en differensiert markedsføringsstrategi hvis du produserer flere typer produkter av samme type som er forskjellige i utseende, design eller emballasje. Utfordringen for produktdifferensiert markedsføring er å skape mangfold i forbrukerne og forankre merkevaren i hodet til potensielle kjøpere.

Trinn 4

Når du har et begrenset annonseringsbudsjett, bør du prioritere målrettet markedsføring. Det inkluderer foreløpig inndeling av markedet i segmenter, valg av det sentrale (mål) segmentet og posisjonering av varer i det. Det anbefales å segmentere markedet i henhold til geografiske, demografiske og atferdsmessige egenskaper. En slik strategi vil tillate, med økonomisk ressursbruk, å målrette mot den delen av markedet som er forenet av felles eiendommer.

Trinn 5

Når du velger en spesifikk markedsføringsstrategi, må du huske at den ikke bare skal være rettet mot å tiltrekke seg nye kunder, men også å beholde gamle. En av måtene å beholde kunder på er å tilby helt nye og uvanlige måter å bruke et allerede kjent produkt på.

Anbefalt: