Hvorfor Det Er Færre Individuelle Gründere I Russland

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Det Er Færre Individuelle Gründere I Russland
Hvorfor Det Er Færre Individuelle Gründere I Russland

Video: Hvorfor Det Er Færre Individuelle Gründere I Russland

Video: Hvorfor Det Er Færre Individuelle Gründere I Russland
Video: Завершены первые президентские дебаты в США в 2020 году с субтитрами 🗺 BIN 2024, April
Anonim

I 2013 ble det observert en massiv IP-nedleggelse i hele Russland. Hovedårsaken til dette er en økning i skattebyrden for gründere, som viste seg å være uutholdelig for små bedrifter.

Hvorfor det er færre individuelle gründere i Russland
Hvorfor det er færre individuelle gründere i Russland

Reduksjon i antall individuelle gründere i Russland i 2013-2014

I følge statistikk, reduserte antallet gründere i Russland det siste året fra 4 millioner mennesker. opptil 3,5 millioner mennesker På slutten av januar 2014 er statistikken også skuffende - den negative saldoen utgjorde 10,5 tusen individuelle gründere i løpet av måneden. Denne massive reduksjonen ble observert for første gang de siste 5 årene.

I mellomtiden, ifølge skattemyndighetene, betalte bare 26% av lukkede individuelle gründere skatt og utførte virkelige aktiviteter. Resten - tilhørte antall arbeidsledige og leverte null erklæringer.

Antall gründere begynte å synke i slutten av 2012, da det ble kjent om en økning i bidrag til gründere. Det ble antatt at en dobbel økning i individuelle entreprenørers bidrag til PFR skulle bidra til å redusere PFR-underskuddet.

Ifølge eksperter overstiger PFR-underskuddet for tiden 1 billion. R.

I praksis førte imidlertid den massive nedleggelsen av IP til at budsjettet mottok mindre enn 9,5 milliarder rubler.

Årsaker til IP-nedleggelse

Frem til 1. januar 2013 var det obligatoriske bidraget til pensjonsfondet og MHIF 17 208,25 rubler for individuelle gründere, siden 2013 har det doblet seg - til 35 664,66 rubler. Økningen i bidrag til pensjonsfondet har gitt et alvorlig slag for russisk entreprenørskap.

Representanter for Finansdepartementet mener at det ikke er noen direkte sammenheng mellom nedleggelsen av individuelle gründere og veksten i utbetalinger til Pensjonsfondet i Russland. Imidlertid opplevde bare 2% av gründere ikke flere økonomiske vanskeligheter i forbindelse med økningen i bidrag, ifølge avstemningsdataene fra "Opora Rossii". Derfor bestemte nesten halvparten av respondentene (47%) seg for å lukke IP. 17% av respondentene ble tvunget til å iverksette tiltak for å optimalisere skattegrunnlaget, ytterligere 7% ble tvunget til å si opp noen arbeidere. 7% av individuelle gründere la merke til en nedgang i lønnsomheten, og 10% forlot planene om å utvide virksomheten.

Det viser seg at med en gründeres inntektsnivå på 100 tusen rubler. skattebyrden oversteg 30%. Ifølge statistikk, mindre enn dette merket, mottas ca 33% av inntekten i tjenestesektoren, og i salgssegmentet - 54% av mikroentreprenører.

I dag må enkelte gründere betale bidrag for seg selv og for sine ansatte. Sannsynligvis ville ikke en så alvorlig utstrømning av små bedrifter ha skjedd hvis gründere sammen med skattebyrden fikk andre skattefordeler. Men med en økning i forsikringspremiene for seg selv, har ikke gründere som har ansatte muligheten til å utsette dem når de beregner skattegrunnlaget.

På grunn av de negative indikatorene for antall individuelle gründere, endret staten igjen prosedyren for beregning av bidrag for dem.

Bidrag fra individuelle gründere til midler utenfor budsjettet i 2014 vil nå 20727,53 rubler, men dette vil bare være relevant for individuelle gründere med en omsetning på opptil 300 tusen rubler. i år

Imidlertid ville det være en strekk å kalle det en skattelettelse siden bidrag vil bare reduseres for individuelle gründere med en månedlig inntekt på 25 tusen rubler, og det er praktisk talt ingen slike mennesker igjen.

Anbefalt: