Hvordan Finne Bruttofortjeneste

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne Bruttofortjeneste
Hvordan Finne Bruttofortjeneste

Video: Hvordan Finne Bruttofortjeneste

Video: Hvordan Finne Bruttofortjeneste
Video: How to calculate Gross Profit (aka Gross Margin) 2024, April
Anonim

Regnskap i virksomheten krever spesiell oppmerksomhet om dokumentasjon, arbeid med den, samt nøyaktigheten av beregningene. Ikke bare den nåværende tilstanden avhenger av arbeidet til analytikere og regnskapsførere, men også hvordan selskapet vil planlegge inntektene og utgiftene, produksjonsvolumet osv. Det er derfor grunnlaget for potensielle beregninger er bestemmelsen av bruttofortjeneste.

Hvordan finne bruttofortjeneste
Hvordan finne bruttofortjeneste

Bruksanvisning

Trinn 1

Beregn inntektene fra salg av varer, arbeider, produkter, tjenester (eksklusiv merverdiavgift, avgifter og andre lignende obligatoriske innbetalinger). Inntektene består av beløpet beregnet i penger, som er lik mottaket av midler og annen eiendom, samt mengden kundefordringer.

Steg 2

Husk at hvis du selger varer og tjenester, utfører arbeid osv. på vilkårene for et kommersielt lån, som gis i form av en avdragsplan og en utsatt betaling, så aksepteres inntektene for regnskapsføring av hele fordringene.

Trinn 3

Vær også oppmerksom på at beløpet for kvitteringer og (eller) kundefordringer i henhold til kontrakter, hvis oppfyllelse av forpliktelser som ikke er forutsatt i kontanter, godtar vi for regnskapsføring av varekostnad som skal mottas av en juridisk enhet eller allerede mottatt.

Trinn 4

Varekostnaden som en virksomhet har mottatt eller vil motta i nær fremtid, bestemmes ut fra prisen som enheten under sammenlignbare omstendigheter normalt vil fastsette som kostnaden for lignende varer. Husk at i beregningen gjenspeiler vi ikke mottatte forskudd, samt beløp som ble mottatt som depositum eller pant. Ikke glem å ta hensyn til alle rabatter (eller kapper) som organisasjonen har gitt i samsvar med relevante avtaler. De dannede reserver av tvilsom gjeld, basert på regnskapsregler, påvirker ikke inntektene.

Trinn 5

Beregn kostnaden for solgte produkter, varer, tjenester, arbeider. Her reflekterer vi mengden av utgifter knyttet til ordinær virksomhet (produksjon av produkter, salg, salg og kjøp av varer). Slike utgifter kan betraktes som utgifter som følge av levering av tjenester og utførelse av arbeidet.

Trinn 6

Vær oppmerksom på at kostnadene direkte avhenger av selskapets aktivitet. For bedrifter som driver med produksjon er dette kostnaden for solgte ferdige varer; for firmaer som tilbyr tjenester - alle kostnader forbundet med implementeringen av disse tjenestene; for handelsmenn, kjøpesummen på solgte varer.

Trinn 7

Nå trekker du fra inntektene vi mottok fra salg av varer, arbeider, tjenester, produkter mottatt varekostnad, tjenester, arbeider, solgte produkter, og vi får ønsket bruttofortjeneste.

Anbefalt: