Hvordan Estimere Et Prosjekt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Estimere Et Prosjekt
Hvordan Estimere Et Prosjekt

Video: Hvordan Estimere Et Prosjekt

Video: Hvordan Estimere Et Prosjekt
Video: Hvordan utføre en Prosjektplanlegging? 2024, April
Anonim

Et kompetent utarbeidet estimat for et byggeprosjekt er ikke bare en indikator på estimatorens kvalifisering, men også muligheten til å planlegge byggebudsjettet riktig og til slutt fullføre byggearbeidet i tide. Anslaget gjenspeiler alle typer arbeid med bygging og innredning av huset, tilrettelegging av tilstøtende territorium, en liste er gitt, antall og kostnad for nødvendige bygge- og etterbehandlingsmaterialer, overhead og andre typer utgifter, estimert fortjeneste er tatt i betraktning.

Hvordan estimere et prosjekt
Hvordan estimere et prosjekt

Bruksanvisning

Trinn 1

Utarbeidelse av estimater for designarbeid består av flere trinn: å bestemme alle typer arbeid, nødvendige materialer og deres mengde, beregne kostnadene for bygge- og etterbehandlingsmaterialer, beregne kostnadene for alle typer arbeid, justere estimatet.

Steg 2

Dokumentasjon for design og estimat inkluderer: lokale estimater for bestemte typer arbeid for hver oppgave og struktur, for generelt stedarbeid; objektestimater - sammendragsestimater for hvert objekt, som skal inneholde aggregerte og generaliserte indikatorer; et sammendrag av kostnadene der konstruksjonskostnadene bestemmes, med tanke på de kostnadene som ikke kan tas i betraktning i samsvar med de estimerte standardene - tilleggsutbetalinger, fordeler, kompensasjon for tilbaketrekning av land for bygging.

Trinn 3

Når du gjør et estimat, ikke glem å ta hensyn til alle typer arbeid, inkludert de hvis implementering vil bli betrodd tredjepartsspesialister. Beregn materialkostnadene og arbeidskostnadene i dette tilfellet til gjennomsnittskostnaden, slik at det justerte estimatet ikke dobles.

Trinn 4

Sørg for å inspisere gjenstanden og stedet for byggearbeidet før du gjør et estimat. I dette tilfellet vil det være lettere for deg å ta hensyn til alle merkostnader, for eksempel for å styrke fundamentet eller taket. Ta hensyn til transportkostnadene og ta med i estimatet midlene som skal brukes på fjerning av byggeavfall. Gjenspeil i estimatet faktoren for den sesongmessige økningen i kostnadene for byggearbeider og materialer.

Trinn 5

Prøv å ta hensyn til alt materiale og arbeid når du foretar et estimat, jo mer nøyaktig beregningen din er, desto høyere blir dine profesjonelle kvaliteter verdsatt av kunden. Ikke glem å sette av en viss prosentandel til uforutsette utgifter, vanligvis er det lik 10%. Denne kontantreserven vil bidra til å garantere kontinuiteten i konstruksjonen og oppfyllelsen av alle forpliktelser som byggherrene påtar seg.

Trinn 6

Hvis kostnaden for prosjektet virker for høy for kunden, fortell ham hva du kan spare på, hvilke materialer som kan byttes ut uten å gå på kompromiss med kvaliteten, styrken og holdbarheten til objektet.

Anbefalt: