Hva Er En Konkurransedyktig Strategi

Hva Er En Konkurransedyktig Strategi
Hva Er En Konkurransedyktig Strategi

Video: Hva Er En Konkurransedyktig Strategi

Video: Hva Er En Konkurransedyktig Strategi
Video: Hva er det med politikere og misforståelser? 2024, April
Anonim

På begynnelsen av 1990-tallet var verdensledende i sine næringer Motorola, Xerox, Kodak, og på begynnelsen av 2000-tallet hadde de mistet terrenget. Det er mange slike eksempler. Dette antyder at strategier som har vært vellykkede har mistet styrken over tid. For å overleve og opprettholde markedsandeler, må bedrifter vurdere det skiftende konkurranselandskapet.

Hva er en konkurransedyktig strategi
Hva er en konkurransedyktig strategi

En strategi er en plan for å vinne markedet i et konkurransedyktig miljø. Uten en strategi kan et selskap bare tilpasse seg konkurrentene for å forsvare sin posisjon. På denne måten vil det ikke være mulig å vinne i noen retning. Og så snart en sterk konkurrent dukker opp, vil det være store tap.

En strategi kan betraktes som konkurransedyktig hvis den hjelper til med å opprettholde en balanse i samtidig oppnåelse av to mål:

1) Å handle bedre enn andre organisasjoner under dagens forhold;

2) Danne grunnlaget for fremtidig markedssuksess.

Hemmeligheten til overlevelse og ledelse er å ta vare på nåtiden og fremtiden. Dette kan sammenlignes med handlingene til en idrettsutøver. Hvis han bare trener for å komme inn på topp ti, vil han før eller siden bli presset ut av denne stillingen. Det vil være rivaler som vil bygge opplæringsprosessen ikke bare for nåværende suksesser, men også med tanke på nye poster. Forskjellen i tilnærming virker subtil, men livsstilen i første og andre alternativ er veldig forskjellig.

Dette er tilfelle med organisasjoner. Vellykkede selskaper bruker de konkurransefortrinnene de har oppnådd så langt for å komme videre etter en tid - etter passende forberedelse - for å endre spillereglene for alle deltakerne.

For å oppnå dette målet, må du følge ti strategiske prinsipper:

• Strategi er ikke en engangsendring av noe, men en pågående prosess. Fordelene som eksisterer i dag kan bli kansellert i morgen. Derfor er det nødvendig å kontinuerlig analysere interne og eksterne prosedyrer for samsvar med markedssituasjonen.

• En god handlingsplan skal skape nye muligheter.

• Det er behov for endringer i selskapet for å dra nytte av fordelene.

• Strategien skaper og implementerer endringer som må samsvare med markedsmiljøet.

• Planen må kontinuerlig tilpasses og utvides.

• For å nå målet er det nødvendig å skape nye verdier for forbrukerne.

• Det er nødvendig å fokusere på fremtiden.

• Selskapet må hele tiden strebe etter å konkurrere utenfor konkurrentene - for å være smartere og mer forsiktig.

• Det er nødvendig å handle slik at motstanderne ikke har tid.

• Strategien skal vurderes av flere parametere og forstå at implementeringen av den aldri vil være en endelig løst oppgave.

Anbefalt: