Hvordan Planlegge Kjøp

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Planlegge Kjøp
Hvordan Planlegge Kjøp

Video: Hvordan Planlegge Kjøp

Video: Hvordan Planlegge Kjøp
Video: Slik KJØPER du og SELGER din Første AKSJE på Nordnet - Aksjer for dummies (NORDNET) 2024, April
Anonim

Hvis du begynner innen handel, må du studere mange forskjellige aspekter av markedet og prinsippene for å jobbe i det. Det samme må gjøres av gründere som nylig har inngått handelsaktiviteter. En av hovedkomponentene for vellykket handel er kompetent anskaffelsesplanlegging.

Hvordan planlegge kjøp
Hvordan planlegge kjøp

Bruksanvisning

Trinn 1

Naturligvis kommer kunnskap om markedsforhold og driftsprinsipper fra erfaring, men likevel kan noen regler brukes for at kjøpet skal lykkes.

Så hvis du har jobbet i bransjen i mer enn en måned, gjør du følgende. Gjennomfør en grundig analyse av varelager og omsetning i hele selskapets levetid. Dette lar deg bestemme den optimale mengden kjøpte varer i hver gruppe og for hver leverandør.

Steg 2

Når du tar hensyn til sesongfaktoren, justerer du varelageret og optimaliserer handelsomsetningen. Som et resultat vil du kunne beregne den optimale forsyningsrytmen for hver varegruppe fra hver leverandør.

Trinn 3

Lag en plan for omsetning, månedlig og kvartalsvis, for hver produktgruppe. Dette vil hjelpe deg med å planlegge bulkkjøp for alle leverandører for fremtidige perioder.

Trinn 4

Etter det, allerede i samsvar med den utarbeidede anskaffelses- og omsetningsplanen, samt å ta hensyn til de resterende utgiftene og inntektene i planene, utarbeider du et budsjett for flytting av midler separat for hver måned. Ikke glem å ta hensyn til alle driftskostnadene som oppstår i løpet av virksomheten.

Til slutt lager du en betalingsplan for hver dag og holder deg strengt til den. Juster planen din hver dag for å gjenspeile endringer i selskapet.

Trinn 5

Husk også at for å lykkes med anskaffelsesplanlegging, må du definere mer enn optimalt salg, kjøp og utvalg i grupper. Tenk staten, det vil si innholdet, på lageret som utgangspunkt for planlegging. Start fra lagerets behov i inneværende periode og bestem det optimale volumet av varer med utjevning til minimumskostnadene for varene. Sammenlign resultatene med budsjettet ditt, så får du tallene du trenger å analysere.

Anbefalt: