Hvordan Finne Sluttbalansen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne Sluttbalansen
Hvordan Finne Sluttbalansen

Video: Hvordan Finne Sluttbalansen

Video: Hvordan Finne Sluttbalansen
Video: 5 Minute Scalping Strategy **HIGHEST WIN RATE** 2024, April
Anonim

Det er ganske enkelt å ta ut den endelige saldoen på aktive og passive kontoer, med kunnskap om visse regler. Det bør imidlertid tas i betraktning at den endelige saldoen på de såkalte aktiv-passive kontoene beregnes på en litt annen måte.

Hvordan finne sluttbalansen
Hvordan finne sluttbalansen

Bruksanvisning

Trinn 1

Så for å finne den endelige saldoen på aktive og passive kontoer, legg til omsetningsindikatoren i balanseindikatoren i begynnelsen av arbeidsmåneden, som ligger i samme del av kontoen rett under saldoen. Og trekk den sirkulerende figuren som er på den andre siden av kontoen. Som et resultat vil du motta den endelige saldoen for rapporteringsmåneden og balanseindikatoren i begynnelsen av neste måned.

Steg 2

For enkelhets skyld, bruk en formel som oppsummerer det som ble beskrevet ovenfor: CK = Cn ± (D - K). CK og SN - den første og siste saldoen, D og K - debet- og kredittomsetningen. Med en aktiv konto vil det være et pluss foran braketten, med en passiv en - et minus.

Trinn 3

Bruk en annen regel for å beregne utgående saldo for grupper av aktive / passive kontoer som er ment for avregningsforhold med forskjellige kunder og leverandører.

Trinn 4

For å gjøre dette, legg til åpningsbalanseindikatoren med omsetningen, som vises på kontoen på samme side som åpningsbalansen. Det positive resultatet vil være den endelige saldoen, som ligger i samme del av kontoen som åpningen. Negativ vil bety at saldoen vil flytte til den andre siden av kontoen.

Trinn 5

Hvis du ikke har data om inngående saldo på den aktiv-passive kontoen, kan du bestemme den endelige saldoen ved å sammenligne den månedlige omsetningen og gjenspeile den i den delen av kontoen der omsetningsindikatoren er høyere. Den utvidede saldoen kan ikke vises på vanlig måte i aktiv-passive kontoer. Dette vil kreve analytiske regnskapsdata.

Trinn 6

Vær oppmerksom på at den universelle formelen for beregning av den endelige saldoen for enhver konto ser slik ut: Ck = D - K ± Cn. Tegn på åpningssaldoen vil være positivt hvis denne indikatoren er i debetdelen av kontoen og negativ, hvis den er i motsatt retning, det vil si i kreditten.

Anbefalt: