Hvordan Finne Den Gjennomsnittlige årlige Kostnaden For Anleggsmidler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne Den Gjennomsnittlige årlige Kostnaden For Anleggsmidler
Hvordan Finne Den Gjennomsnittlige årlige Kostnaden For Anleggsmidler

Video: Hvordan Finne Den Gjennomsnittlige årlige Kostnaden For Anleggsmidler

Video: Hvordan Finne Den Gjennomsnittlige årlige Kostnaden For Anleggsmidler
Video: Prosentregning: Rabatt 2024, Kan
Anonim

Verdien på anleggsmidler overføres til ferdige produkter over lang tid, som kan dekke flere produksjons- og teknologisykluser. I denne forbindelse er regnskapsføringen av anleggsmidler organisert slik at det samtidig var mulig å gjenspeile bevaringen av den opprinnelige formen og det gradvise verditapet. En av de viktigste indikatorene er den gjennomsnittlige årlige kostnaden for anleggsmidler.

Hvordan finne den gjennomsnittlige årlige kostnaden for anleggsmidler
Hvordan finne den gjennomsnittlige årlige kostnaden for anleggsmidler

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem den opprinnelige kostnaden for anleggsmidler ved begynnelsen av året. Denne verdien gjenspeiler de faktiske kostnadene til foretaket for opprettelse eller erverv av anleggsmidler. Ved beregning av denne verdien tas kostnadene for det kjøpte utstyret eller annen anleggsmiddel, kostnadene for installasjonsarbeid, leveringskostnader, så vel som andre kostnader forbundet med å sette objektet i drift i betraktning. Deretter må du justere startkostnaden med avskrivningen på anleggsmidlene for å få indikatoren ved begynnelsen av inneværende år.

Steg 2

Beregn verdien av anleggsmidler som ble ført og trukket i løpet av året i foretaket. Når du legger inn objekter, tas deres opprinnelige kostnad i betraktning, og når du tar ut, blir verdien som aksepteres i inneværende måned tatt i betraktning. Ved å redigere den opprinnelige kostnaden for anleggsmidlet i begynnelsen av året med summen av kostnadene for inngang og produksjon av anleggsmidlet i løpet av året, vil du motta den opprinnelige kostnaden på slutten av året.

Trinn 3

Bruk den forenklede formelen til å beregne den gjennomsnittlige årlige kostnaden for eiendelen. For å gjøre dette, legg opp de opprinnelige verdiene ved begynnelsen og slutten av året og del beløpet med 2. Denne beregningen gir bare et omtrentlig resultat, så en mer kompleks formel brukes ofte.

Trinn 4

Ta hensyn til måneden for inn- og utreise av anleggsmidler når du beregner den gjennomsnittlige årlige kostnaden. For å gjøre dette må du justere verdien på innførte og disponerte anleggsmidler etter antall hele måneder som har gått siden innføringen og introduksjonen av objektet, delt på 12.

Trinn 5

Deretter legger du til den opprinnelige verdien ved begynnelsen av året med den justerte verdien av de innførte anleggsmidlene og trekker fra summen den nye verdien av verdien av eiendelene som er disponert. Den mest nøyaktige gjennomsnittlige årlige kostnaden kan imidlertid oppnås hvis den gjennomsnittlige månedlige kostnaden tas med i beregningen, som blir bestemt som den aritmetiske gjennomsnittskostnaden ved begynnelsen og slutten av måneden.

Anbefalt: