Hvordan Bestemme Momsbeløpet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Momsbeløpet
Hvordan Bestemme Momsbeløpet

Video: Hvordan Bestemme Momsbeløpet

Video: Hvordan Bestemme Momsbeløpet
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, April
Anonim

Mengden merverdiavgift (MVA) er vanligvis inkludert i prisen på varen. Det er ikke vanskelig å bestemme det selv om du kjenner til gjeldende satser og vet hvordan du skal beregne skattegrunnlaget. For de som tviler på deres evner, er det online kalkulatorer for beregninger.

Hvordan bestemme momsbeløpet
Hvordan bestemme momsbeløpet

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem skattesatsen som gjelder for transaksjonene du utfører. Det kommer an på hva du implementerer. Den generelle momssatsen er 18%, men når du for eksempel selger noen matvarer og varer til barn, er den 10%. Du kan finne ut hvilken sats som gjelder i ditt tilfelle i artikkel 164 i skattekoden.

Steg 2

Bestem skattegrunnlaget ditt. Skattelovens artikkel 153 er dedikert til den. Skattegrunnlaget avhenger av egenskapene ved salg av produserte eller kjøpte varer. Det beregnes vanligvis basert på prisene på varer som er angitt av partene i transaksjonen.

Trinn 3

Den enkleste måten å beregne moms på, hvis det er et beløp som inkluderer det, er som følger: forestill deg at beløpet inkludert moms er 118% (hvis du bruker en skattesats på 18%). Del dette beløpet med 118 og multipliser med 100. For eksempel er beløpet inkludert moms 1000 rubler. Etter å ha delt 1000 med 118 får du omtrent 8, 474. Når du multipliserer med 100, får du omtrent 847, 4. Dette vil være beløpet eksklusiv merverdiavgift. For å finne ut merverdiavgiften er det nødvendig å trekke den mottatte 847,4 fra 1000. Følgelig vil merverdiavgiften være lik 152,6 rubler.

Trinn 4

For å kreve merverdiavgift på ethvert beløp, må du multiplisere dette beløpet (avgiftsgrunnlaget) med merverdiavgiftssatsen. Hvis det omtrentlige beløpet er lik 1000 rubler, og satsen er lik 18%, må du multiplisere 1000 med 18 og dele med 100 for å beregne merverdiavgift. være lik 180 rubler, og beløpet med moms - 1180 rubler.

Trinn 5

Hvis du ikke vil definere online kalkulatorer. En slik kalkulator er tilgjengelig på forskjellige nettsteder, for eksempel her:

Anbefalt: