Hvordan Beregne Leverandørgjeld

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Leverandørgjeld
Hvordan Beregne Leverandørgjeld

Video: Hvordan Beregne Leverandørgjeld

Video: Hvordan Beregne Leverandørgjeld
Video: Leverandørgjeld og kontantrabatt 2024, Mars
Anonim

Tiltrækning av gjeldskapital fører alltid til behovet for å vurdere og beregne effektiviteten til den valgte finansieringsmetoden. En høy andel gjeld påvirker reduksjonen i organisasjonens økonomiske stabilitet og solvens, men hvis denne gjelden ble dannet som et resultat av forholdet mellom leverandøren og entreprenøren, kan organisasjonen bruke pengene mens det er gjeld uten å betale renter. Det er mye mer lønnsomt enn å søke om lån i en bank.

Hvordan beregne leverandørgjeld
Hvordan beregne leverandørgjeld

Det er nødvendig

  • - budsjettering;
  • - analyse.

Bruksanvisning

Trinn 1

Mange forskjellige faktorer påvirker verdien av selskapets eiendeler og forpliktelser. Den direkte effekten på leverandørgjeld utøves av: endring i fortjeneste og salgsinntekt; prisendringer på produkter, tjenester og materialer; endringer i oppgjør med skyldnere.

Effektiv styring av selskapets leverandørgjeld er bare mulig hvis det utvikles et system med koeffisienter som karakteriserer vurderingen av forholdet til selskapets kreditorer, samt budsjettering. Gjeld kan optimaliseres ved å analysere korrespondansen til faktiske indikatorer og analysere årsakene til avvikene.

Steg 2

Du bør også utvikle et sett med tiltak for å bringe leverandørgjeld i tråd med planen. Organisasjonens avhengighetskoeffisient av leverandørgjeld beregnes som forholdet mellom det totale beløpet av lånte midler og beløpet til foretakets eiendeler og viser hvor mye organisasjonens eiendeler er dannet på bekostning av leverandørgjeld.

Trinn 3

Gjeldsbalansen bestemmes som forholdet mellom beløpet som skal betales og kundefordringene, og beregnes under hensyntagen til vilkårene for begge typer gjeld. Det ønskede nivået av korrelasjon avhenger av strategien til bedriften, som kan være moderat, aggressiv eller konservativ.

Trinn 4

Beregningen av leverandørgjeld utføres under hensyntagen til data om forfalt gjeld. Det er nødvendig å avklare med skyldnerne hvordan og når de planlegger å betale ned gjeld. Sjekk om sammensetningen av leverandører og vilkårene for oppgjør har endret seg, noe som vanligvis fører til en avmatning eller akselerasjon av omsetningen til leverandørgjeld.

Trinn 5

Avklare om det er forfalt gjeld til ekstrabudsjett- og budsjettmidler. Til sammen vil disse dataene vise et fullstendig bilde av leverandørgjeldene til bedriften. I tillegg anbefales det å sjekke tilstanden til selskapets aksjer for tilstedeværelse av mangel eller overskudd av aksjer i forhold til ønsket etterspørsel og eliminere dem i planleggingsperioden.

Trinn 6

Selskapet er forpliktet til å betale av leverandørgjeld, uavhengig av om det mottar penger fra sine skyldnere i tide. Analysen skal utføres av kjøpere og leverandører hver for seg, og det er også nødvendig å skille gjelden som dukket opp den siste måneden, og gjelden som ikke har beveget seg på et halvt år.

Trinn 7

Du må ta oppgjør med kjøpere og se hvor mye av den totale gjelden ikke har blitt tilbakebetalt innen 6 måneder. I tillegg kan det hende at de nylig har levert produserte produkter. Alt dette bør tas i betraktning. En gjennomgang av dataene vil indikere at det for slike virksomheter er nødvendig å utarbeide avstemmingsuttalelser og motregningsuttalelser.

Anbefalt: