Hvordan Beregne Forsikringspremien

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Forsikringspremien
Hvordan Beregne Forsikringspremien

Video: Hvordan Beregne Forsikringspremien

Video: Hvordan Beregne Forsikringspremien
Video: Excel på norsk: Beregne tid ut fra Dato og Klokkeslett i Excel 2024, April
Anonim

Forsikringspremien (forsikringspremie) er kostnaden for forsikringstjenesten som forsikringstakeren betaler til assurandøren. Dette er med andre ord prisen for forsikringstjenestene fra klienten i tilfelle en forsikret hendelse inntreffer.

Hvordan beregne forsikringspremien
Hvordan beregne forsikringspremien

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du beregner forsikringspremien, går du ut fra det faktum at den må dekke forventede krav i forsikringsperioden, opprette forsikringsreserver, dekke selskapets kostnader for å drive forretning, og også sørge for at en viss fortjeneste oppnås. I tillegg må du huske at størrelsen og strukturen på forsikringsporteføljen og forvaltningskostnadene til forsikringsselskapet påvirker premien.

Steg 2

Beregn forsikringspremien basert på forsikringssatsen, som er forsikringspremien for ett forsikringsobjekt. Tariffen for obligatoriske forsikringstyper er lovregulert og er sentralt. Selskapet har rett til å sette tariffen for frivillig forsikring uavhengig. Det er forsikringspremier fra frivillig forsikring som har en betydelig innvirkning på forsikringsselskapets økonomiske stabilitet.

Trinn 3

Husk at forsikringspremien alltid bestemmes på grunnlag av forsikringssatsen, forsikringssummen og andre faktorer og gjenspeiles i forsikringspolisen. Beregn forsikringspremien ved å multiplisere basistollsatsene med forskjellige koeffisienter. For eksempel, i bilforsikring, avhenger basistakstene av de tekniske egenskapene og formålet med bilen, territoriet til dens bruk, antall sjåfører, driftsperioden, tilgjengeligheten av tyverisikringsutstyr, forsikringshistorikken til sjåførene, etc.

Trinn 4

Når du beregner størrelsen på forsikringspremien (bruttopremie), må du huske at den er delt i to deler: nettopremien og belastningen. Den første brukes til å danne organisasjonens forsikringsreserver og forsikringsbetalinger. Den andre delen, vanligvis en mindre, brukes til å støtte forsikringsselskapets aktiviteter og generere fortjeneste.

Trinn 5

Når du inkluderer en egenandel i forsikringskontrakten, må du huske at forsikringspremien reduseres med forsikringssatsen multiplisert med egenandelen. I dette tilfellet beregnes det med formelen:

P = TB (S-F), der: TB - bruttotollsats; С - forsikringssummen; F - størrelsen på franchisen.

Anbefalt: