Hvordan Beregne Den årlige Renten På Lån

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Den årlige Renten På Lån
Hvordan Beregne Den årlige Renten På Lån

Video: Hvordan Beregne Den årlige Renten På Lån

Video: Hvordan Beregne Den årlige Renten På Lån
Video: Hvordan fungerer renter på lån? 2024, April
Anonim

Forbrukslån er en ganske vanlig tjeneste i dag. Tar du penger fra banken, kan du kjøpe det du vil og ikke spare for det i årevis. Men samtidig må du vite hvor mye du trenger å betale for mye for en slik glede.

Hvordan beregne den årlige renten på lån
Hvordan beregne den årlige renten på lån

Bruksanvisning

Trinn 1

Ta et stykke papir og skriv ned følgende informasjon om det: mengden penger du lånte, beløpet sammen med renter du må betale til banken og perioden du tok lånet på. Alle disse dataene kan du se i låneavtalen.

Steg 2

For å beregne den årlige renten på lånet ditt, fra det totale beløpet sammen med renten du må betale, trekker du beløpet du tok fra banken. Del deretter den resulterende verdien med lånets løpetid (i år) og multipliser med 100%. Resultatet blir den årlige renten.

Trinn 3

Du kan beregne den årlige renten på et lån på en annen måte. For å gjøre dette, legg sammen alle månedlige innbetalinger i henhold til tidsplanen. Deretter legger du provisjonen til resultatet hvis du har betalt for det. I tillegg, hvis lånet ble utstedt til deg i form av et kredittkort, legg til et ekstra beløp årlig vedlikehold for dette kortet. Videre multipliseres den totale verdien med renten på lånet spesifisert i avtalen, delt på lånetiden (i år) og multiplisert med 100%. Du får verdien av den "effektive" renten, det vil si den du betaler kredittinstitusjonen for bruk av midler.

Trinn 4

Hvis du, når du søker om lån, tegnet en forsikringstjeneste, må du også betale en viss prosentandel for det. Studer derfor nøye på låneavtalen, spesielt informasjonen som er skrevet med liten skrift.

Trinn 5

I tillegg, hvis du betalte en provisjon til banken når du søkte om et lån, kan du returnere det både etter at du har betalt hele gjeldsbeløpet, og umiddelbart etter å ha mottatt pengene. For å gjøre dette, i et gratis skjema, skriv et krav om refusjon. Hvis banken nekter å tilfredsstille kravet ditt, har du rett til å gå til retten, men som regel bringer ikke bankene saken for retten og returnerer pengene.

Anbefalt: