Avskrivningsberegning

Innholdsfortegnelse:

Avskrivningsberegning
Avskrivningsberegning

Video: Avskrivningsberegning

Video: Avskrivningsberegning
Video: Izbeidzās sajūgs Meksikā! Konkursi konkursi!!!! 2024, Kan
Anonim

Avskrivning er en måte å fordele eiendelenes verdi over hele forventet brukstid. Selskapets avskrivningsfradrag er den viktigste kilden til penger for anskaffelse av nye driftsmidler. Derfor bør hver regnskapsfører nærme seg beregningen av beløpene sine nøye og nøye.

Avskrivningsberegning
Avskrivningsberegning

Fra et økonomisk synspunkt innebærer periodisering av avskrivninger tilskrivning av tidligere kostnader til driftskostnader for å maksimere balansen mellom inntekter og kostnader. Siden 2002 har det vært to måter å beregne avskrivninger på: ikke-lineær og lineær. I tillegg, for å kunne beregne avskrivningsbeløpet, er det nødvendig å kjenne levetiden til hvert anleggsmiddel og verdien.

Hvordan velge riktig avskrivningsmetode

Den lineære avskrivningsmetoden forutsetter avskrivning av kostnaden for anleggsmidler til utgifter i like store deler i løpet av bruksperioden. Det er det vanligste på grunn av brukervennligheten. Bruken av den lineære metoden er optimal for de anleggsmidlene, hvis levetid er begrenset av fysisk slitasje, og ikke foreldelse.

Den ikke-lineære metoden kalles noen ganger den akselererte metoden, siden mengden avskrivningskostnader på den er maksimal i begynnelsen av bruken av et anleggsmiddel, og deretter avtar den gradvis. Det er flere alternativer for å beregne avskrivninger på en ikke-lineær måte, for eksempel ved å:

- synkende balanse;

- avskrivning av kostnad i henhold til summen av antall års brukstid;

- avskrivning av kostnadene i forhold til produktvolumet (verk).

Valget av metode for beregning av avskrivninger utføres av ledelsen i organisasjonen og er fastlagt i dens regnskapsprinsipper.

Nyttig levetid på materielle anlegg

Alle anleggsmidler til disposisjon for selskapet må klassifiseres korrekt og tildeles til visse avskrivningsgrupper. Det er 8 avskrivningsgrupper, deres liste og egenskaper er presentert i dekretet fra Den russiske føderasjonens regjering av 01.01.2002 nr. 1. Hver gruppe inneholder homogene gjenstander med samme vilkår for bruk. Tildelingen av objekter til en bestemt gruppe skjer på grunnlag av den forventede bruksperioden og muligheten for foreldelse.

Fremgangsmåten for beregning av beløpene for avskrivninger

Ofte trenger regnskapsførere formler for å beregne avskrivningsbeløp ved hjelp av den lineære metoden og den avtagende balansemetoden.

- Avskrivning lineært beregnes med følgende formler:

Avskrivningsgrad = 100% / antall måneders bruk av anleggsmidlet.

Månedlig avskrivning = Kostnad for anleggsmiddel / antall måneder den har vært i bruk.

- Avskrivninger ved hjelp av metoden for avtagende saldo beregnes ved hjelp av følgende formler:

Avskrivningsgrad = 100% * Akselerasjonsgrad / antall års bruk av eiendelen.

Månedlig avskrivning = Anleggsverdi * Avskrivningsgrad / 100% / 12 måneder.