Hvordan Lære å Jobbe Med En Kasserer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære å Jobbe Med En Kasserer
Hvordan Lære å Jobbe Med En Kasserer

Video: Hvordan Lære å Jobbe Med En Kasserer

Video: Hvordan Lære å Jobbe Med En Kasserer
Video: Hvordan er det å jobbe som lærer? 2024, April
Anonim

Et kasseapparat er en maskin som må brukes av alle virksomheter som tar imot kontanter fra kunder, med unntak av organisasjoner i noen aktivitetsområder.

Hvordan lære å jobbe med en kasserer
Hvordan lære å jobbe med en kasserer

Det er nødvendig

  • - Minibank;
  • - instruksjoner for kassaapparatet.

Bruksanvisning

Trinn 1

Les nøye gjennom instruksjonene - den inneholder slike punkter som formålet med nøklene og enhetens prinsipper. Men hvis du planlegger å bruke maskinen i ditt firma og vil jobbe uavhengig som kasserere i noen tid, er det viktig å kunne håndtere den. Små firmaer kjøper oftest et EKR-kassaapparat - det er sertifisert for handels- og servicevirksomheter. I tillegg kan maskinen registreres på nytt opptil 5 ganger.

Steg 2

Koble enheten til strømkilden, klokkeslettet skal vises på skjermen. Hvis den ikke sammenfaller med den virkelige, korriger den med "PI" -tasten - klikk på den og skriv inn timer og minutter - bare 4 sifre. For å se tidsverdien under drift, bruk knappen med stjernen (*).

Trinn 3

Vær oppmerksom på datoen - den må være riktig. Hvis tallet ikke stemmer overens, kan en slik maskin ikke brukes. Informer servicesenteret om problemet, og prøv å fikse det så snart som mulig.

Trinn 4

Legg kassettebåndet i maskinen. For å gjøre dette, fjern dekselet på frontpanelet med et hull for mottak av kvitteringer og sett inn spolen. Tre enden av tapen utover og lukk deretter det indre hulrommet.

Trinn 5

Dobbeltklikk "IT". Første gang kassemodus vises på skjermen ("?"), Den andre - "P?". Skriv deretter inn seks nuller, hvoretter du vil se påskriften "0.00".

Trinn 6

Trykk på "IT" - en nullkontroll skrives ut. Hvis du trenger å forkaste kjøpet, skriver du inn:

- beløp;

- seksjon;

- mengden penger mottatt fra kjøperen (valgfritt);

- "IT".

Vent til sjekken kommer ut, rive den av og gi den til klienten sammen med endringen.

Trinn 7

Det er best å forstå hvordan et kassaapparat fungerer under de virkelige forholdene for dets drift. For å gjøre dette kan du, under dekke av en arbeidssøker, gjennomgå en praksisplass i en butikk, for eksempel. Kasserere er alltid påkrevd, og du kan enkelt finne et praksissted.

Anbefalt: